Mums-Mums/Kärleksmums

Här är receptet på glutenfria Mums-Mums/Kärleksmums. Jag tror att man bara kan byta ut mitt glutenfria mjöl till vanligt vetemjöl, men jag är inte säker !

Ingredienser:
- 2 Ägg
- 3 dl socker
- 1½ dl mjölk
- 4½ dl mix (mjöl)
- 2 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 msk kakao
- 150 g smält smör eller margarin

Glasyr:
- 3½ Florsocker
- 50 g smält smör eller margarin
- 4 msk kaffe
- 2 tsk vaniljsocker

Garnering:
- Kokosflingor


1. Vispa ägg + socker pösigt
2. Blanda mix (mjöl), bakpulver, vaniljsocker + kakao i en egen skål.
3. Rör ner nr 2  tillsammans med mjölk och det avsvalnandet smöret.
4. Rör ner alla ingredienser i samma skål.
5. Häll smeten på en bakplåt klädd med bakplåtspapper
6. Grädda kakan i 225 grader i cirka 15 minuter. Men kolla kakan efter ungefär 7-10 minuter för kakan kan bli färdig snabbare än 15 minuter !!
7. Blanda alla ingredienserna till glasyren i samma skål.
8. Bred glasyren över den varma kakan.
9. Stö på kokos.
10. Låt kakan svalna lite och sedan skät den i fyrkantiga bitar. Det går inte att skära i kakan om den är för kall !!
11. Nu är mums-mumsen klara.
12. Smaklig måltid :)






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0