Mandelkakor utan fyllning

Idag har jag bakat mandelkakor utan någon fyllning och här är receptet:

- 3 äggvitor
- 2 dl socker
- 2 dl sötmandel

1. Vispa äggvitorna hårt. Om du är osäker på när äggvitorna är tillräckligt hårda, är det bara att vända skålen upp och ner. Om äggvitorna håller sig kvar i skålen, är dem hårt vispade.
2. Lägg mandlarna i en kastrull och häll i vatten så att vattnet precis täcker mandlarna. När vattnet börjar koka, är mandlarna klara och är redo för att ta bort skalet.
3. Mal mandlarna.
4. Vänd ner sockret + malen mandel i äggvitorna. Man ska alltså inte röra ner sockret + malen mandel, för då kan äggvitornas konstestens bli förstörd.
5. Nu är smeten klar.
6. Lägg bakplåtspapper på en plåt och lägg tunnt lager mjöl. Detta gör så att inte kakorna fastnar  i plåten när dom är klara.
7. Klicka ut smeten med hjälp av en sked. Ha cirka 1½-2 cm mellanrum mellan kakorna. Annars är risken stor att kakorna åker ut och fastnar i varandra.
8. Det ska vara 200 grader och ha kakorna i ugnen mellan 5-10 min. Det gäller att passa kakorna hela tiden. Annars kan dom bli brända snabbt.
9. När kakorna är klara i ugnen, låt dom svalna och rör inte dom från dom är svala!
10. Det blir ca 20 st på en sats.
11. Nu är dom klara att äta om du inte vill ha någon fyllning på.







Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0