Mjuk pepparkaka
Jag har även bakat mjuk pepparkaka idag och här är receptet:
Jag skriver ner 2 olika recept. Det ena är vanligt recept på mjuk pepparkaka och det andra är glutenfritt recept.
Beskrivningen på hur man gör är dock likadant!
Vanligt recept:
- 3 dl socker
- 3 ägg
- 100 gr smör
- 1 dl kaffegrädde
- 3 dl mjöl
- 1 tsk bakpulver
- 2 tsk kanel
- 1 tsk ingefära
- 1 tsk malda nejlikor
Glutenfritt recept:
- 3 dl mix
- 2 dl socker
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 tsk bakpulver
- 150 gr smör
- 1 dl kokt vatten
- 2 ägg
- 1 tsk kanel
- 1 tsk ingefära
- 1½ tsk malda nejlikor
1. Smält smöret och låt det svalna.
2. Blanda ner socker + ägg i en skål och vispa det.
3. Blanda ner smöret och kaffegrädden/vattnet, beroende på vilket recept du gör.
4. Rör om allt.
5. Blanda ner de torra ingredienserna i en ensam skål och rör om.
6. Rör ner de torra ingredienserna i smeten. Alltså i skål nr 1.
7. Formen du ska ha smeten i ska du smöra formen och sedan hälla i lite skorpemjöl. På så sätt får den mjuka pepparkakan en liten hård kant och dessutom så blir det lättare att lossna pepparkakan från formen när den är klar.
8. Häll i smeten i formen.
9. Sätt ugnen på ca 175 grader och ha pepparkakan i ugnen mellan 30-40 min. Håll koll på pepparkakan så att den inte bränns. Om du är osäker på när papparkakan är klar, kan du med hjälp av en potatispinne känna i kakan om den är klar eller inte. Om där är smet som fastnar på potatispinnen är den inte klar.
10. När den mjuka pepparkakan är klar, ska du vända formen upp och ner på t.ex. en skärbräda.
11. Nu är den klar för att äta!

Jag skriver ner 2 olika recept. Det ena är vanligt recept på mjuk pepparkaka och det andra är glutenfritt recept.
Beskrivningen på hur man gör är dock likadant!
Vanligt recept:
- 3 dl socker
- 3 ägg
- 100 gr smör
- 1 dl kaffegrädde
- 3 dl mjöl
- 1 tsk bakpulver
- 2 tsk kanel
- 1 tsk ingefära
- 1 tsk malda nejlikor
Glutenfritt recept:
- 3 dl mix
- 2 dl socker
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 tsk bakpulver
- 150 gr smör
- 1 dl kokt vatten
- 2 ägg
- 1 tsk kanel
- 1 tsk ingefära
- 1½ tsk malda nejlikor
1. Smält smöret och låt det svalna.
2. Blanda ner socker + ägg i en skål och vispa det.
3. Blanda ner smöret och kaffegrädden/vattnet, beroende på vilket recept du gör.
4. Rör om allt.
5. Blanda ner de torra ingredienserna i en ensam skål och rör om.
6. Rör ner de torra ingredienserna i smeten. Alltså i skål nr 1.
7. Formen du ska ha smeten i ska du smöra formen och sedan hälla i lite skorpemjöl. På så sätt får den mjuka pepparkakan en liten hård kant och dessutom så blir det lättare att lossna pepparkakan från formen när den är klar.
8. Häll i smeten i formen.
9. Sätt ugnen på ca 175 grader och ha pepparkakan i ugnen mellan 30-40 min. Håll koll på pepparkakan så att den inte bränns. Om du är osäker på när papparkakan är klar, kan du med hjälp av en potatispinne känna i kakan om den är klar eller inte. Om där är smet som fastnar på potatispinnen är den inte klar.
10. När den mjuka pepparkakan är klar, ska du vända formen upp och ner på t.ex. en skärbräda.
11. Nu är den klar för att äta!

Kommentarer
Trackback